Gleðiliga sólarmyrking

Fríða Matras Brekku

Kanska verður mjørki og kanska fer tað at sirma, men myrkt verður tað so í øllum førum umleið klokkan tjúgu minuttir í tíggju í morgin árini og tað eru vit øgiliga spent uppá øll somul. Eg gleði meg til í morgin. Ætli mær út at uppliva býin og kanska at hyggja at kreativitetinum og kitschinum og øllum tí nógva, sum fólk hava funnið uppá í sambandi við sólarmyrkingina. Eitt runt svart skap er í so stóran mun vorðið synonymt við sólarmyrking, at eg helt meg eta sólarmyrkingarbomm í áðni, men tað var bara eitt púra vanligt Gajol.

Í Steinprenti eru fleiri sólarmyrkingarprent gjørd til høvið, Bárður Jákupsson og Fríða Matras Brekku hava gjørt hvør sítt, tey hava bæði eitt føroyskt landslag við svartari sól og ein seyð á myndunum, sum annars eru rættiliga ymiskar í stíli. Myndin hjá Bárður er einføld og dekorativ sum ein symbolsk mynd. Prentið hjá Fríðu Matras Brekku er um somu tíð gátuført og stuttligt skyggjandi ljósstrálum í myrkrinum og einum ørkymlaðum og bilsnum seyði í miðdeplinum.