Statens Værksteder for Kunst flytir til Helsingør

Sambært heimasíðuni hjá Statens Værksteder for Kunst verður SVK flutt til Helsingør sum partur av heildarætlanini hjá donsku stjórnini um desentralisering av almennum fyritøkum. Sambært ætlanini skulu verkstaðir og arbeiðshøli gerast í Kronborg til tær umleið 170 listarligu verkætlanirnar, sum eru í SVK um árið. Fleiri føroyingar hava arbeitt á SVK, m.a. Tróndur Patursson og Bjarne Werner Sørensen, sum báðir eru limir í Heystframsýningini, ið letur upp framsýning á Skipasmiðjuni leygardagin. Henda vána avgerðin hjá donsku stjórnini fer eisini at raka føroysk listafólk. Bjarne Werner Sørensen skrivar á sínum FB vanga: “Det her gør rigtigt ondt. Har arbejdet her både med egne projekter og senere som konsulent, ialt siden 1989. Der er kælet for alle detaljer i værkstederne, - ikke mindst Ulf Horak's fortjeneste. Det kan ikke bare flyttes. Hvis det skal genetableres uden forringelser kommer det til at koste rigtig rigtig dyrt. Og jeg kan desværre overhovedet ikke se at kunsten kan vinde noget ved denne her hovsa beslutning.”