Heilagt ljós yvir Boogie Street - Cohen 80 ár

Sunnudagin 21. sept. kl. 17.00 verður fyrilestur í Skálanum í NLH. Hanus Kamban hugleiðir um Leonard Cohen og hansara lív og verk í sambandi við, at Cohen hevur 80 ára føðingardag. Ókeypis atgongd. 

Tann 21. september í ár verður sangarin, yrkjarin og tónaskaldið Leonard Cohen 80 ár. Tað er í Í hesum sambandi, at fyrilesturin verður hildin.

Leonard Cohen er kanadiskur jødi. Fyrilesarin greiðir frá hansara uppvøkstri í Montreal og frá hansara jødiska umhvørvi. Víðari verður greitt frá, hvussu rithøvundurin Cohen í 1967-68 gjørdi lopið til at gerast sangari og seinni tað mest lýsandi ikonið á rock- og beat-pallinum. Fyrilesarin viðger hansara kendastu sangir, teirra millum Suzanne, Sisters Of Mercy, Hallelujah, So Long, Marianne, If It Be Your Will og Alexandra Leaving. Tekstirnir og løgini hjá Cohen eru skapt á mótinum millum erotikk og andaligan longsul, millum Mount Baldy og Boogie Street. Eisini hesin spenningur verður lýstur í fyrilestrinum.