Minoritetsfestivalurin skipar fyri listaframsýning á Reinsarínum

Nayab-Ikam-–-100-Photographers_04.jpg

Langt plagar at vera millum fotoframsýningar her um leiðir, men í løtuni eru vit heppin, tí ikki bert Listasavnið framsýnir foto, men eisini Faroe Islands International Minority Film Festival, sum 11.oktober klokkan 16 letur upp framsýningina hjá Nayab Ikram: ‘In Between’ á Reinsarínum.

Um framsýningina greiða fyrireikararnir soleiðis frá: Hár hevur altíð havt ein stóran leiklut í fornum og nútímans samfeløgum. Tað hevur verið nýtt, sum ein ímynd hjá einkultpersónum og samfelagnum til at vísa status, kensluligu støðu og limaskap í bólkum. Eisini hevur hárið verið partur av gandaritualum og ímynd av valdi, útinnan av valdi og frígering.

'In Between' umrøður kensluna av eini - mitt ímillum tilvisku, gjøgnum tann ímyndarliga týdningin av hári, úr einum søguligum sjónarhorni, ávirkað av samfelagnum og persónligum upplivingum. Hárið er ein partur av eini installering í trimum pørtum, ið vísir hvussu vit, ístaðin fyri at uppgeva partar av okkum sjálvum, kunnu varðveita teir sum minni.

Nayab-Ikram-Portrait-1212x808.jpg

Nayab Ikram (f.1992, Mariehamn) er myndafólk, myndlistafólk og listafyristøðufólk úr Álandi. Hon er av pakistanskum uppruna og hevur sæti í Turku (Finnland). Ikram arbeiðir við hugtøkum, sum viðgera mentanarligan samleika, felags minni, post-internet og kensluna av at vera mitt ímillum. Hon granskar hugtøkini við ímyndum, ritualum og abstraktum sløgum av listasniði umvegis myndatøku, framførslum og installatónum. Ikram fekk í 2015 endaligt prógv í Bachelor of Culture and Arts við høvuðsgrein í myndatøku frá Novia University of Applied Sciences í Jakobstad, Finnlandi. Saman við tvørfakliga listafólkinum Ramina Habibollah er hon eisini kurator á framsýningini.