Anker Mortensen á Norðurbryggjuni

anker-mortensen-960x370-uden-tekst.jpg

 Fríggjadagin 15.mars klokkan 16-18 letur Anker Mortensen upp serframsýning í Norðurbryggjuni í Keypmannahavn. Framsýningin hevur sama heiti sum framsýningin í Listasavninum og snýr seg um tað andaliga í málninginum/Maleriets åndelighed – men er heldur øðrvísi, tí sambært listamanninum verður talan um eina blandaða framsýning, ið umframt oljumálningar telur verk á pappír og træ. Anker Mortensen sýnir somuleiðis fram saman við listafólkabólkinum, Koloristerne í Den Frie fram til 31.mars. Koloristerne er ein av elstu listafólkasamtøkunum í Danmark. Umframt Anker framsýna aðrir limir í samtakinum: Søren Ankarfeldt, Martin Berge, Eli Benveniste, Jørgen Teik Hansen, Nanna Hertoft, Ingvald Holmefjord, Leif Lage, Lisbeth Nielsen, Niels Reumert, Kurt Tegtmeier, Helle Thorborg, Inge Lise Westman og Carsten Ulrich von Würden. Gestaframsýnarar eru: Claus Hugo Nielsen, Tove Storch, Silas Inoue, Harmut Stockter, Kathrine Ærtebjerg, Ida Kvetny, Asger Harbou Gjerdevik, Anne Sofie Meldgaard, Maria Wæhrens, Nalini Printz og Christina Capetillo. Meira verður skrivað um hesar framsýningarnar seinni.

52853973_10219329221686026_4220246946792603648_n.jpg