DR Gentukórið við Tóroddi Poulsen á skrá

tp kor.jpg

https://www.dr.dk/radio/p2/p2-koncerten/p2-koncerten-dr-pigekorets-forar-2#!00:00:00

Á Várkonsertini hjá kenda danska kórinum DR Pigekor verða tekstir hjá Tòroddi Poulsen á skránni, sum kórleiðarin, Philip Faber hevur tónsett og útsett fyri kór. Skráin er løgd við íblástri av várinum og tess mótsetningum har tað kenda møtir tí nýggja, sum tekur teg á bóli. Í skránni stendur:

På samme måde indeholder den herboende færøske digter Tóroddur Poulsens Øjenhuler både vinterens blåkolde melankoli og forårets varmt ironiske humor i et skævt smil til kirkens fortællinger og mytologi. En skæven til historien, som også den unge, amerikanske Caroline Shaw tager op i værket Partita, der vandt Pulitzerprisen i musik 2013. Shaw lader to af den klassiske dansesuites satser møde et råt og energisk nutidigt udtryk, der låner sangteknikker fra ikke-vestlige kulturer indkapslet i en yderst vestlig form, der bliver til en legende, moderne og grænseoverskridende hilsen til de gamle mestre, som går på tværs af tid og kultur. Og endelig er der det kontrastfulde kærlighedsmøde hos den amerikanske David Langs Just, hvor de to elskende fra Højsangen møder hinanden i en systematisk tekstlig udvælgelse af det, der er dit, det, der er mit og det overraskende lidt, der er vores. Langs læsning og tonesætning skaber et strengt vævet net, som vi oplever Højsangen igennem, og bringer lytteren ind i en repetetiv musikalsk verden, hvor selv små forskelle bliver til store begivenheder. Alt dette imens nattemørket er ved at være forbi, de blå anemoner bebuder lysere tider og foråret er på vej sammen med de danske sange, der varsler årstidernes skiften og overgangen fra mørke til lys.

Konsertirnar verða í Holmens Kirke, København 10. mars 2019 kl. 19.30 og 12. mars 2019 kl. 19.30. Konsertirnar eru útseldar, men tað ber til at hoyra tónleikin á P2 hjá DR í annaðkvøld, 12.mars kl 19.20, tá konsertin verður útvarpað.

Yrkingar hjá Tóroddi Poulsen eru brúktir í sanghøpi áður, m.a. við tónleiki eftir Trónd Bogason. Philip Faber hevur tónsett sjey yrkingar í savninum Eygnaholur/Øjenhuler, sum danska forlagið Edition After Hand gav út í 2010. Tann eina er hin framúrskarandi yrkingin við byrjanarregluni Tá myrkrið køvir, sum Íslendska tónaskaldið Hugi Guðmundsson eisini hevur tónsett til útgávuna Innlit hjá kórinum Mpiri:

https://youtu.be/y51gE9jJHHc

tamyrri.jpgTýtt hevur Randi Ward

Týtt hevur Randi Ward