LOVE IS ALL - Anna Seppälä í Steinprenti

IMG_8482.jpeg

 

LOVE IS ALL – Anna Seppälä í Steinprenti

Fríggjadagin 31.august klokkan 16-18 letur upp forvitnislig framsýning í Steinprenti við kollasjum, steinprentum og tekningum hjá finsku listakvinnuni Onnu Seppälä. Listakvinnan hevur bæði framsýnt og arbeitt í Steinprenti áður, men hetta er hennara fyrsta stakframsýning í Føroyum.

Myndevnisligan leggur framsýningin seg í eina realistiska og eina meira gandakenda slóð. Talan er í fyrra lagi um ein veruleikakendan at kalla privatan gerandisheim við lýsingum av børnum við hús og ein meira universalan, ævintýrkendan dreymaheim, ið er merktur av hópin av dekorativum bjartlittum blómum, av kátum dansi, av kolibrium, sum drekka í seg nektar. Huglagið er feminint, um somu tíð undurvakurt og hóttandi, teknihátturin barnsliga fríur og herliga skeivur og óskikkiligur, merktur av einum óvanliga klárum innliti í barnalív og eini greiðari trúgv uppá grundleggjandi týdningin, sum kærleikin hevur fyri skroypiliga mannalívið. Úrslitið er bæði rørandi og listarliga sterkt.

Øll eru vælkomin til framsýningina og til at heilsa uppá listakvinnuna, sum í skrivandi stund arbeiðir á verkstaðnum í Steinprenti. Framsýningin verður hangandi inntil 29.september.

 

LOVE IS ALL – Anna Seppälä í Steinprenti

Fredag d. 31.august klokken 16-18 åbner der en spændende udstilling i Steinprent med kollager, tegninger og litografier af den finske billedkunstner, Anna Seppälä. Hun har både udstillet og haft arbejdsophold i Steinprent flere gange, men LOVE IS ALL er hendes første separatudstilling hertillands.

De udstillede værker lægger sig motivisk i et henholdsvist realistisk og en magisk-symbolsk spor. Og hvor udgangspunktet for de førnævnte billeder er skildringer af børn og deres gøremål i hjemmet, er de andre billeder drømmeagtige visioner med myriader af blomster, med løssluppen dans og nektarsugende kolibrier. Stemningen fornemmes både faretruende og skøn som i en pastorale tegnemåden er barnlig, skæv og fri i skildringer, der tillige er præget af et usædvanlig klart indblik i barnets univers og en urokkelig tro på kærlighedens grundlæggende betydning og kraft. Resultatet er både stærkt og rørende. Velkommen til fernisering og til at hilse på kunstneren, som i øjeblikket arbejder med nye litografier på værkstedet i Steinprent. Udstillingen varer indtil d. 29.september.

IMG_1363.jpeg
IMG_8477.jpeg