Bárður Oskarsson vann

Fotomynd: Jan Andersson

Fotomynd: Jan Andersson

Bárður Oskarsson fekk í kvøld ta stóru Norðurlandavirðislønina í barna- og ungdómsbókmentum á 350.000 krónur, sum kendi rithøvundurin, Gunilla Bergström handaði Niels Jákupi Thomsen vegna Bárð Oskarsson. Grundgevingin hjá Dómsnevndini ljóðar soleiðis:

I en tid hvor alting synes at skulle op i tempo, har vi valgt at belønne en fortælling, som tør tage sin tid. I en virkelighed, hvor vi hele tiden bliver bombarderet med indtryk, har vi valgt et værk, som bruger få ord og enkle billeder til at præsentere en både morsom og dybsindig fortælling. Værket udmærker sig både ved et højt kunstnerisk niveau og ved en stor tillid til læserens evne til at undres og tænke selv. To venners passiar efterlader spørgsmålet om, hvorvidt det går an at stille sig tilfreds med andres erfaringer, eller om man måske er nødt til at risikere noget, for at få stillet sin nysgerrighed over, hvad der er uden for vores horisont. Med små detaljer og nuancer formår Bárður Oskarsson med sin billedbog Træið at skabe en sjældent fornøjelig læseoplevelse for både store og små og får derfor dette års pris

Bárður Oskarsson er føddur í Tórshavn í 1972 og hevur búð í Keypmannahavn í 22 ár. Hann hevur serliga tikist við at tekna. Var blaðungur tá ið hann byrjaði at tekna í Barnablaðnum. Fyrsta bókin, hann myndprýddi, var tann hjá abbanum Oskari Hermannsson Undir tussafjøllum.

Síðan 2004 hevur Bárður givið bøkur út, sum hann bæði hevur myndprýtt og skrivað sjálvur. Bøkurnar hjá Bárði Oskarsson eru týddar til fleiri mál. Tær eru komnar út í Danmark, Noregi, Íslandi, Svøríki, Frankaríki, Týsklandi, Kekkia, Kanada, Bulgaria og Slovenia.

 

Útgávur:

2004 Ein hundur, ein ketta og ein mús

2007 Pól, hin kuli giraffurin

2007 Beinið

2011 Flata kaninin

2012 Stríðið um tað góða grasið

2016 Wilbert

2017 Træið


Stuðul og heiður

2005 Gávugóðs úr Grunni Thorvalds Poulsen av Steinum

2006 "White Raven" (Special Mention) í Deutscher Jugendbibliotek fyri Ein hundur, ein ketta og ein mús

        Barna- og ungdómsheiðursløn Útnorðurráðsins

2007 Barnabókaheiðursløn Tórshavnar býráðs

2013 White Raven (Special mention) í Deutsche Jugendbibliothek fyri Stríðið um tað góða grasið

          LUCHS-prísurin fyri Fløtu kaninina frá Radio Bremen og Die Zeit

2014 Í uppskoti til Barna- og ungdómsbókaprísin hjá Útnorðurráðnum

         Í uppskoti til Norðurlendska barna- og ungdómsbókaprísin fyri Fløtu kaninina

2016 Í uppskoti til Ibby Pan-priset fyri Ein hundur, ein ketta og ein mús

         Í uppskoti til Norðurlendska barna- og ungdómsbókmentaprísin fyri Stríðið um tað góða grasið

         White Raven frámerkið fyri Wilbert

2017 MGIP Book Award fyri Træið

         Gylta Peran, Slovenia fyri Fløtu kaninina

         Silver Award frá ICMA - International Creative Award For Books fyri Træið
2018 Í uppskoti til Norðurlendsku barna- og ungdómsbókmentaprísin

         White Raven frámerki fyri Træið
         Barna- og ungdómsbókaprís Útnorðurráðsins fyri Træið

Norðurlandavirðislønin í Barna- og ungdómsbókum

KELDA: bfl.fo

43951189_363833250853096_5861603969230438400_n.jpg