Olaf Johannessen sum tann stóri diktatorurin

Legendariski filmurin Diktatorurin hjá Charlie Chaplin verður settur upp sum sjónleikur á Nørrebro Teater við fleiri av teimum allarbestu og kendastu donsku sjónleikarunum í løtuni og høvuðsleiklutin hevur okkara egni Olaf Johannessen. Hann spælir dupultleiklutin sum mildi, jødiski hárskerin, ið eftir eitt langt tíðarskeið við minnistroti vaknar til ein øðrvísi heim, ið er náðileyst stýrdur av uppblásta einaræðisharranum Hynkel. Filmurin kom í 1940 og var tá háaktuellur, tíverri tykist sjónleikurin somuleiðis alarmerandi aktuellur. Nikolaj Cerderholm leikstjórnar og umfram Olaf Johannessen eru: Søren Pilmark, Peter Gantzler, Jesper Hyldegaard, Nicolai Dahl Hamilton, Özlem Saglanmak, Asbjørn Krogh Nissen ogPeter Zandersen

MANUSKRIPT Charlie Chaplin

INSTRUKTION OG DRAMATISERING Nikolaj Cederholm

SCENOGRAFI Kim Witzel

KOSTUMER Line Bech

PIANIST OG ARRANGØR Olivier Antunes

VERÐUR LEIKTUR 21. september – 29. oktober 2017. 

STAÐ Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København N

BILLETTER 100-435 kr. via www.nbt.dk / www.teaterbilletter.dk / 70 272 272