MoMA mótmælir Trump

Charles Hossein Zenderoudi - brot av verki

Charles Hossein Zenderoudi - brot av verki

Sambært New York Times er stóra listasavnið MoMA, Museum of Modern Artl í New York farið uppí mótmæli av forsetanum, Donald Trump og tey gera tað við list, sjálvandi. Mótmælið er eins einfalt og tað er genialt, tí MoMA hevur gjørt eina nýggja uppheinging við nøkrum listaverkum hjá savninum hjá listafólkum, sum koma úr økjum, sum hava fingið innferðarbann til USA.

Hetta er jú ein góður háttur at vísa á tað góða, sum landið fær og hevur fingið frá tilflytarum. Verkini hava muslims listafólk gjørt, m.a. Ibrahim el-Salahi úr Sudan, Zaha Hadid úr Irak, Charles Hossein Zendereoudi úr Iran og Tala Madani úr Iran. Tey tilsamans sjey verkini á hesi mótmælis-uppheingingini hava øll eina tilskrift við boðunum:

“Hetta verkið er gjørt av einum listafólki frá eini tjóð, hvørs borgarar eru noktaðir atgongd til USA sambært forsetaboð frá 27.jan 2017. Hetta er eitt av mongum listaverkum frá savninum, sum er sett upp til tess at staðfesta, at idealini um frælsi og at bjóða fólki vælkomin eru eins týdningarmikil fyri hetta savnið sum tey eru fyri USA”.

https://www.nytimes.com/2017/02/03/arts/design/moma-protests-trump-entry-ban-with-work-by-artists-from-muslim-nations.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Farts&action=click&contentCollection=arts&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=1&pgtype=sectionfront&_r=1