Zacharias og Tóroddur sýna fram í Asnæs

zh.jpg

Leygardagin 28 oktober frá klokkan 14-17 verður framsýning við føroyskari list í Huset í Asnæs. Her er brot úr tíðindaskrivinum:

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 28. oktober til d. 26. november 2017 en udstilling med de to færøske kunstnere Zacharias Heinesen og Tóroddur Poulsen, udvalgte værker af HUSETs kunstnere samt udstillingen ”Fortid” af Torben Heron og Chan-Kab Park i X-RUMMET.

Zacharias Heinesen
Det er med stor fornøjelse, at HUSET i Asnæs endnu engang kan præsentere en udstilling af den færøske kunstner Zacharias Heinesen, som har gæstet HUSET flere gange i løbet af de seneste år. I sin udstilling i HUSET viser Heinesen et flot udvalg af akvareller og oliemalerier både med landskabsmotiver og abstrakte kompositioner. Som en central skikkelse inden for den færøske billedkunst har Zacharias Heinesen sat dybe spor i den færøske kunsthistorie ved at male sig ind i den stærke færøske tradition for landskabsmaleri gennem kompositioner med kantede fjelde og huse i klare farver. Men i modsætning til den ældre klassiske billedtradition, arbejder Zacharias Heinesen bevidst efter at opløse motivet i enkeltdele, hvorefter de uafhængige former og flader kommer til at fremstå i en ny helhed - en ny virkelighed. Med sin velkendte kubistiske og koloristiske stil opbryder og fabulerer Zacharias Heinesen således over de klassiske færøske "standart motiver" af landskaber, bygdernes huse og havets skibe, som han gang på gang formår at fremstille i et nyt lys for beskueren. 

Tóroddur Poulsen
Sammen med Zacharias Heinesen viser HUSET en udstilling med den færøske multikunstner Tóroddur Poulsen. Tóroddur Poulsen var først kendt som digter og siden som billedkunstner. Han har også skrevet romaner, og han har udgivet musik, og det samlede værk vokser stadigt. Den visuelle del af hans værker er flerfacetteret og omfatter bl.a. installation, tegning, maleri og grafik.
Han er født og opvokset i Tórshavn på Færøerne, men har boet i Danmark i mere end tyve år. Hvad enten man læser hans digte eller oplever hans udstillinger, har Tóroddur Poulsen sin helt egen særegne stemme. Poesien er allestedsnærværende i hans værk. Det gælder såvel for hans billedkunstneriske virksomhed som for de lyriske aktiviteter. Han har en let og på én gang humoristisk, rå og anarkistisk tilgang til billedkunsten, hvor billedelementer og håndskrevne ord og sætninger flyder sammen i et poetisk univers. 

glíðibreyt.jpg