Teitur Lassen í Cadogan Hall

Trý ár eru liðin síðan síðstu útgávuna frá einum av okkara mest gávaðu tónleikarum, Teiti Lassen. Tað var tann meistaraliga og fjølbroytta Story Music, sum kom í 2013. Tað kann tykjast sum ein drúgvur steðgur, men í verkuleikanum er tónleikaverkið hjá Teiti Lassen í støðugari menning, tað ekspanderar og fer í allar ættir. Hann arbeiðir alla tíðina við tónleikinum, í næstum verða framførslur við debutútgávuni hjá honum, Poetry & Aeroplanes og 29. oktober verður hann at hoyra í Cadogan Hall í London saman við The British Sinfonietta og amerikanska contemporary klassiska tónaskaldinum Nico Muhly. http://www.cadoganhall.com/event/teitur-and-nico-muhly-161029/

Eg havi spurt Teit hvussu hetta samstarv er komið í lag.

TL: Eg og Nico skrivaðu tónleik til Holland Baroque Society í 2007-2009. Verkið eitur Confessions og tað var framført á 10 konsertum í Niðurlondum millum annað á Concertgebeouw í Amsterdam. Nú er ætlanin at framføra tað ymsastaðni aftur. 

KP: Hvaðani kennir tú Nico Muhly?

TL: Nico hevur arbeitt nógv í Íslandi, so tað er umvegis vinfólk hagani. Okkum dámdi tónleikin hjá hvør øðrum og byrjaðu at samstarva við Confessions. Nico hevur vitjað fleiri ferðir í Føroyum og nógvir av sangunum á Confessions eru skrivaðir á Velbastað. 

KP: Merkir hetta, at tú í størri mun fer at arbeiða við contemporary klassiskum tónleiki heldur enn við samtíðarpoppi

TL: Eg skrivi tónleik og sangir og hugsi ikki so nógv um hvussu tað skal eita. Tað frøir meg at sjangrunar eru alt meiri diffusar í dag. Um vit kunnu samanbera við mat, eri eg ikki bert áhugaður í gularøtum, men mati í heila tikið. Eg havi júst gjørt eitt sera populistiskt popp-rokk album í Berlin við einari sangarinnu og mín næsta uppgáva er at skriva eitt tónaverk til ein Berlinarfilharmonikara fyri solo trombone og eitt annað tónaverk til eina guitarkvartett.

KP: Hvat gert tú annars? Nær kemur næsta útgávan og hvat snýr tað seg um? 

TL: Um heilt stutta tíð, tit hoyra frá mær...