Olaf Johannessen er best – aftur í ár

Í fjør vann Olaf Johannessen Reumertvirðislønina sum ársins mannligi sjónleikari og aftur í ár vann hann virðislønina fyri sín leiklut sum Puntila í leikinum við sama heiti í  Det Kongelige Teater. Tað er ikki heilt almindiligt og vit eru errin av honum í Føroyum. Hjartaliga til lukku, Olaf.

Motivatiónin hjá dómsnevndini:

Olaf Johannessen, Puntila, Det Kongelige Teater

Sjældent har en skuespiller været så beruset som her. Olaf Johannessen var generøs og kærlig som fuld – og beregnende og benhård som ædru. Hans ben flaksede musikalsk, mens hans stemmeklang tyranniserede alt. Jakkesættet sad upåklageligt, selv efter fjerde flaske vodka. En intelligent magtherre, der styrede både forestillingen og publikum.

Fyri einum ári síðani hevði eg eitt viðtal við sjónleikaran, sum er takksamur fyri tilnevningar og heiður, men sum neyvan missur fótafestið av hesum.

http://www.listaportal.com/tidindi/2015/7/2/beint-n-samra-vi-sjnleikaran-olaf-johannesen?rq=Olaf