Tann vón um vár og summar og eydnuríka list

Sólin skínur, tað er várleygardagur, sóljugult í stovuni og ljósið trilvar seg inn í hvønn krók. Kanska skuldi eg fari eftir dustsúgvara og vaskispann - nei eg siti bara her so pinnastill við mínari ótálmaðu ljósgleði og undrist enn einaferð um áhaldnið hjá várinum. Eg elski vár og eg elski hetta landið sjálvt um himmalin gránar og tað byrjar at sirma beint í skrivandi stund nú eg siti og eri sólfegin.

Zacharias Heinesen

Zacharias Heinesen

Um tað regnar ella sólin skínur, er leygardagur upplagdur framsýningardagur. Til dømis ber til at fara á framsýning. Í Listasavninum er bæði sól og ælaveður í fleiri av málningunum hjá Zachariasi Heinesen. Tað er gott fyri høvdið at standa eina løtu og hyggja at eini slíkari mynd og síggja litgleðina og framúrskarandi ansin fyri kompositión hjá málaranum. Í Steinprenti er eisini altíð okkurt at síggja, framsýningin við standmyndum hjá Erik Heide er áhugaverd við sínum stillu tilverumyndum. Í næstum letur upp framsýning við verkum hjá Toni Larsen í Steinprenti og tað verður ikki minni áhugavert, hon er yrkjari og myndlistafólk og arbeiðir við bæði grafikki og leiri. 15.apríl letur Várframsýningin upp og 23.mai verða verk hjá Anker Mortensen á skránni í Listasavninum, so har er ovmikið at gleða seg til.

Anker Mortensen

Anker Mortensen

Listafólk eru fantastisk, tá tað snýr seg um at stuðla góðum tiltøkum. Ímyndið tykkum um vit lærarar, sakførarar, handverkarar, rørleggjarar, reiðarar osfr. lótu av okkara góðu løn í sama mun. Nåh men klokkan 14 í dag ber til at stuðla Fountainehúsinum, sum fyllir tvey ár í dag. Tá verður ein forkunnug uppboðsøla av list niðri í Perluni.  (Perlan liggur beint við síðunar av Reinsarínum). Heili 55 listalutir eru innkomnir - steinprent, træprent, oljumálningar, standmyndir, glaslist o.a hjá:  Bárður Jákupsson, Astrid Maria MacDonald, Martin Joensen, Astrid Andreassen, Brandur Patursson, Guðrið Poulsen, Amariel Norðoy, Elin Josefina Smith, Zacharias Heinesen, Oggi Lamhauge, Sigrun Gunnarsdóttir, Hanni Bjartalíð og Hansina Iversen. Her eru mong góð verk, m.a: 

Øll eru vælkomin at koma at hyggja eftir listaverkunum frá kl 12 og úteftir. 

Bárður Jákupsson

Brandur Patursson

Guðrið Poulsen

Hanni Bjartalíð

Hansina Iversen

Fríða Matras Brekku

Marius Olsen

Marius Olsen

Tróndur Patursson

Tróndur Patursson

Philippe Carré

Philippe Carré

Tóroddur Poulsen