Barbara í Gongini: Sigursgongd millum ummælararnar

FOTO: Copenhagen Fashion Week

Smáir tríggir dagar eftir mótasýningina AW2016 (heyst-veturkollektiónin) hjá Barbaru í Gongini ber longu til at staðfesta, at hon er ein sonn risasuccés. Ummælararnir eru allir sum ein eldhugaðir og ovurhonds fegnir um ta framúrskarandi sýningina. Í ummæli her á Listaportalinum 4.feb varð hugleitt um serstaka huglagið, sum merkti sýningina, og sum um somu tíð signaleraði ein laidback róligan hugburð sum um: “Klæðir eru ikki tað týdningarmesta í verðini” samstundis sum álvarsemið og listarliga tyngdin segði, at HESI klæðini og hendan sýning var tað týdningarmesta yvirhøvur. Klæðini í nýggju kollektiónini annahvørt kolasvørt ella kritahvít, hattarnir eru løgnir og markantir, úttrykkið er androygynt við eyðkendum kloddum og lepum, oversize pløggum og lynlásum, vøkrum skulpturellum umhvarvi og assymetri. Bygnaðurin er dramatiskur og listarliga hugsaður, tað sama er galdandi fyri musikkin. Jú, vit kenna tað aftur, tað listarliga originala,náhugaverda universið hjá Barbaru í Gongini, og tað er dapurt og stórsligið, men eg haldi allíkavæl, at hennara nýggja sýning AW2016, sum varð framførd í vikuni á ráðhúsinum í Keypmannahavn, ber boð um ein nýggjan lættleika við pláss til bæði álvara og skemt og intellektuella dýpd við denti á dekonstruktivan oplinleika, bókstavir og orð. Her eru flottir kjólar og frakkar við hópin av flottum detaljum, stílurin tykist næstan stillisligur, eyðmjúkur og í støðum eisini meira praktiskur enn áður, eg komi í tankar um mín egna BIG kjóla, sum er so mjúkur, lekkur og bleytur, at eg havi sovið í honum meira enn eina ferð. Eyðkent fyri ta listarliga rúmligu Barbaru í Gongini er, at hon í síni framførslu hevur inkorpererað eina listarliga framførslu, hesa ferð er tað modernaður dansur, ein pardansur, sum í støðum er átøkur einum dance macabre ella einum eksistentiellum bardaga, sum tveir kongaligir ballettdansarar, Astrid Grarup Elbog og Marcin Kupinski framføra og sum riggar einastandandi væl í heildini. 

FOTO: Copenhagen Fashion Week

Style Wylde Magazine helt kollektiónina vera eitt undurfagurt dømi um júst tað, ið ger mótavikuna í Keypmannahavn áhugaverda: “Dark and brooding with a serious post apocalypse meets urban sportswear vibe, the Barbara I Gongini Fall 2016 collection was a stunning example of the creativity that makes Copenhagen Fashion Week such a joy to witness. Starting with heavily graphic pieces that evolved into edgier looks that skirted the edge between gothic chic and wearable art, the collection showed off Gongini's vast talent for invented construction and flawless execution. Á bretsku heimasíðuni The Unconventional stendur, at vit skulu vænta tað óvæntandi, tá vit hyggja at sýningum hjá Barbaraí Gongini, sum hevur staðið fyri hæddarpunktinum á CFW líka síðan fyrstu verð merkið var við á mótavikuni: “Expect the unexpected is the general rule of thumb when attending a show by Barbara I Gongini, a constant highlight during Copenhagen Fashion Week since her debut. As Gongini evolves her avant-garde style twisting through conceptual silhouettes, the nonchalant palette of black, is broken with grey and touches of white allowing focus to be drawn on the details accentuating the designer’s tenure in the business. For the Autumn/Winter 2016 Barbara I Gongini introduced bold graphical elements, easing the onlooking crowd into her collection with her take on casual wear. Here after the theme shifts to Gongini's signature gothic elegance as the models sported draped overcoats accentuating the voluminous forms in raw textured fabrications layered with medium gauge knits and raw cut jersey and deconstructed headwear. Leather two pieces including racer jackets, biker jackets and leather pants with knee zipper detailing broke the mould and added a little more masculinity. The heavy waxed jacket was eye-catching and artful in its construction and added a high end touch to fabric more associated with function over fashion. As the show drew to an end a trio of white ensembles were sent down with an interpretive ballet performance captivating the audience with a spectacular finale to yet another successful show. Í Berlingske Tidende stendur, at Barbara í Gongini líkist burtur frá hinum mótaskaparunum: “Barbara I Gonginis show skilte sig ud i mængden. Ikke fordi, at det var mere farverigt og overdådigt end de andre - tværtimod. Temaet var »kampen for at overleve«, hvor tøjet blev fremhævet som beskyttelse og skjold mod omverdens fare. Mótaummælarin Sarah Skaarum hevur skrivað um Barbaru í Gongini nógvar ferðir, hon skrivar í nýggjasta ummælinum, at tað ikki er lætt at skriva um Barbaru í Gongini, tí hon ikki ger sum øll onnur og so leggur hon aftrat: “Hun arbejder i sort, måske en anelse i grå. Hun dekonstruerer og sætter sammen på nye måder, hun laver lag på lag på lag og hun dyrker en æstetik, der er dyster, kønsløs og skævt. Også denne gang, hvor inspirationen til kollektionen kom fra ideen om en enlig vagtmand i en fjord, hvor lyset forsvinder. Kampen for at overleve, mørket og tøj som beskyttelse og skjold. Det betød også en leg med exo-skeletter, skeletter, der sidder på ydersiden af kroppen, svagt markeret på tøj, hvor syninger i hvid mod det sorte sad yderst eller meget udpenslet i den sidste hvide kjole, hvor en brud fra en sær drøm bar en kjole med skeletlignende snoede strukturer langs rygsøjlen, ligesom to dansere fra Den Kongelige Ballet var iført kostumer med ydre skeletter i en koreografi, hvor den mandlige danser fik den kvindelige danser stablet på benene og støttet videre...”

Kelsey Matheson skrivar í Nordic Style Magazine, at Barbara í Gongini altíð er hæddarpunktið á mótavikini: and her ability to use a heavy amount of black, grey and touches of white to allow focus on the details is something that has strengthened with the designer’s tenure in the business. For A/W16 Barbara I Gongini also showed bold text printed garments, a trend we experienced throughout Day One, as she eased the crowd into her collection with her take on printed casual wear. The theme then shifted to some more gothic elegance as the female models sported pointed shoes, big hats and draped overcoats that accentuated her ability within the realm of black. The women’s collection was sleek and sexy as draped dresses with asymmetric cuts donned models with similar uneven hair cuts in striking blonde contrasting beautifully with the clothing. The mens collection while also adding in the eye for detail on lengths, oversized jackets and stiff hats, produced some excellent leather pieces including racer jackets, biker jackets and leather pants with knee zipper detailing. One of the cleanest looks of the night was the simple thigh length coat in a light puffer style that exemplified the Barbara man with tights under leather shorts. The heavy waxed jacket was artful in its construction and added a high end street touch to fabric more associated with function over fashion. As the show drew to an end a trio of white ensembles were sent down with the first being a dystopian bridal dress followed by a highlight of the evening in an interpretive ballet performance that captured the audience and provided an excellent end to another successful showing. 

www.nordicstylemag.com/2016/02/cphfw-barbara-gongini-aw16/

http://www.b.dk/mode/besvaerlige-begavede-barbara