Til lukku Eivør og tit og vit

Jóhan Martin Christiansen: Dress. Videoinstallatión á framsýning í Steinprent, okt 2014

Boðini um, at Eivør Pálsdóttir fær 3 ára starvsløn eru heilt ómetaliga gleðilig. Uttan at ána hvørja verkætlan hon er farin í holtur við, fegnist eg um hetta, sum eg síggi sum umráðandi signal frá Mentanargrunninum um, at poppur og rútmuskur tónleikur eisini kann vera list. Hetta er ein staðfesting, ið bæði fevnir hennara status sum ein tann týdningarmesta listakvinnan í okkara tíð, og ein staðfesting, sum gongur í móti smáliga rákinum, at móttakarar av føroyska listastuðlinum skulu vera stavnsbundin í Føroyum. Eivør Pálsdóttir hevur bústað í Danmark, men ferðast javnan kring heimin og alla staðir har hon kemur fram er hon okkum ein listarligur ambassadørur av teimum allar fínastu. Tónleikurin fær nógvan stuðul í ár, tí Atli Kárason Petersen hevur fingið eitt hálvt ár. Hann er tónleikari og tónaskald, sum hevur gjørt fleiri smærri verk, men hann hevur eisini skrivað tónleik til Symfoniorkestrið, okkurt av tí hoyrdu vit á Nýggjárskonsertini. Jóhan Martin Christiansen hevur fingið eitt hálvt ára starvsløn, hetta er somuleiðis uppiborið, hann hevur sýnt í verki, at hann er ein dugnaligur listamaður, sum arbeiðir seriøst og originalt. Hann arbeiðir í løtuni við framsýning, sum verður í Listasavninum í heyst. Debutbókin hjá Arnbirni Ólavsson Dalsgarð var frálík og nú hevur hann fingið eitt hálvt ár av arbeiðsnáðum, tað er eisini gott. Anker Mortensen og Tóroddur Poulsen fáa hvør sínar 3 mánaðar av arbeiðsfriði, fyrrnevndi hevur framsýning í Listasavninum í heyst. Men her eru nógv góð fólk, sum hava fingið arbeiðisnáðir at savna seg um okkurt listarligt, ið verður okkum øllum til gagns. Hjartaliga til lukku, tit øll og vit við.

Eivør Pálsdóttir36 mánaðir

Atli Kárason Petersen 12 mánaðir

Jóhan Martin Christiansen 6 mánaðir

Arnbjørn Ólavsson Dalsgarð 6 mánaðir

Heri Eysturlíð 3 mánaðir

Andreas Tykjær Restorff3 mánaðir

Jón Sonni Jensen 3 mánaðir

Anker Mortensen 3 mánaðir

Tóroddur Poulsen 3 mánaðir

Dávur Djurhuus                3 mánaðir

Andrias Høgenni 3 mánaðir

Anna Katrin Ø. Egilstrøð                3 mánaðir

Lív í Baianstovu 3 mánaðir

Jón Thorsteinsson 3 mánaðir

Páll Nolsøe 3 mánaðir

Jensina Olsen 3 mánaðir

Ranvør Isholm 3 mánaðir

Dávid Isfeld 3 mánaðir

Eyð Matras 3 mánaðir

Mattias Kapnas 2 mánaðir

Beinta Løwe Jacobsen 2                mánaðir

Paulina M. K. Eliasen 2 mánaðir

Edvard Nyholm Debess 2 mánaðir

Knút Olsen 2 mánaðir

Edvard Sofus Olsen 2 mánaðir

Gunvør Balle 2 mánaðir

Árni Baldvinsson 1 mánað

Súsanna Tórgarð 1 mánað

Jóhanna Maria (Ria) Tórgarð 1 mánað

Kristina Sørensen Ougaard 1 mánað

Linda Mortansdóttir 1 mánað

Johnny Thomsen 1 mánað

Malan Háberg    1 mánað