Barbara í Gongini AW 2016

Foto: Mikkel Völcker Petersen

Foto: Mikkel Völcker Petersen

Mikukvøldið 3.februar klokkan 20 verður sonevnda AW16 framførslan hjá Barbara í Gongini á Copenhagen Fashion Week. Barbara í Gongini er kendur sniðgevari, hennara dramatisku klæði eru skulpturkend og sýningar hennara minna í støðum um listarliga performance. Javnan samstarvar hon við listafólk bæði innan film, tónleik, dans í crossoverframførslum. Hon hevur fleiri ferðir samstarvað við Jens L.Thomsen/Orka og við Eivør - tað verður spennandi at síggja hvat hon hevur funnið uppá hesa ferð.

Barbara í Gongini hevur eisini arbeitt innan leiklistina, hon hevur gjørt búnar til leikin Elektra hjá Sofokles, sum Betty Nansen Teatrið pallsetti. Fyri Barbaru í Gongini er eingin ørkymlandi munur sum so millum list og móta við tað, at bæði spretta úr somu kreativu keldu. Nú ellivu ár eftir byrjanina sum sjálvstøðugt merki, er Barbaru í Gongini í dag eitt design, ið av álvara verður mett millum tungvektararnar innan norðurlendskan avantgardemóta. Greinir um og við hennara designi síggjast alsamt oftari í altjóða tíðarritum og internetmagasinum. Tann annars heldur avantgarde-kritiska Sarah Skarum, mótaummælarin í Berlingske Tidende skrivaði í ummæli sínum av seinastu kollektiónini hjá Barbaru í Gongini, at Barbara í Gongini er fantastisk at hava í Keypmannahavn, tí hon er original: :”Barbara í Gongini er fantastisk at hava í Keypmannhavn, tí hon letur upp eina hurð inn til ein part av mótaheiminum, sum ikki líkist hinum. Tí hon hevur pláss til at vísa, at dreymir kunnu hava nógv skap. Og kanska gevur hon ungum dreingjum og gentum, sum ikki føla seg sum øll hini, eina kenslu av, at tey ikki eru einsamøl. Har finst eitt fólk av svartklæddum menniskjum, tey hoyra til. Eingin er einsamallur. Heldur ikki í myrkrinum.”