Eitt viðmæli (aftrat) til SPOR hjá Jóhan Martini Christiansen

Frá fernisering í Listasavninum

Frá fernisering í Listasavninum

Kunstkritikk er heitið á eini áhugaverdari norðurlendskari heimasíðu, við listaviðgerð. Hesa tíðina er árið, ið fór á skránni, tey skrivandi á heimasíðuni hyggja aftur á árið og nevna listarlig hæddarpunkt. Í dag er tað listaummælari, høvundur og kurator, Maria Bordorff, sum hevur valt nakrar framsýningar út, og tann eina av hesum er enn at síggja í Listasavni Føroya. Maria Bordorff skrivar um :Jóhan Martin Christiansen, Spor, Listasavn Føroya, Tórshavn "Jóhan Martin Christiansens soloudstilling på Færøernes Kunstmuseum står også som et af årets udstillingshøjdepunkter. Ikke bare har Jóhan Martin med udstillingen gjort markante ryk i sin kunstneriske praksis, han slår også fast, at kunstens autonome poetiske rum findes og at det for alt i verden skal blive ved med det. For de (mig selv inklusive) som har for vane at efterlyse et klarere politisk indhold i snart samtlige værker, de møder, er udstillingen en lektie i ikke at diskvalificere materialepoesiens kvaliteter. Desuden giver dialogen med færøsk malertradition og de underspillede queernoter i det i øvrigt meget rørende videoværk en funky spændvidde. "

http://www.kunstkritikk.dk/artikler/4-december-maria-bordorff/