10 milliónir í mentanarpuljuna -3,3 milliónir til yrkislist

Tað var líka við, at mann eina løtu føldi seg sum Jeppe, tá hann vaknar í songini hjá baróninum og undrandi spyr um alt tað glæsiliga, hann sær, man vera ein dreymur. Men eg haldi, at boðini frá mentamálaráðfrúuni, Rigmor Dam í Degi og Viku í kvøld vóru eins greið og tey vóru verulig og gleðilig, nú yrkislistagrunnur er settur á stovn og ætlanin um at fleirfalda mentanarstuðulin aftur varð staðfest í Degi og Viku fríggjakvøldið 30.12. Tað er ómetaliga týdningarmikið, at vit nú fara undir eina tilgongd har vit skilja ímillum áhuga- og yrkislist, og at mentanarstuðulspuljan verður hækkað. 

Hetta er ein einki minni enn framúrskarandi endi á einum frammanundan frálíka goðum ári. Gott nýggjár øll somul, takk fyri tað brátt farna, bestu eydnu og góðar listaupplivingar ynski eg tykkum í 2017.