Myndaódnin - Billedstormen 2016

Myndaódnin 2016

Har var rokan í fjøruni í Steinprenti í gjár, 14.des, tá Myndaódnin læt upp. Nógv fólk nýttu høvið til at velja sær eitt gávuprent burtur úr teimum fýra bláu prentunum, sum Tróndur Patursson hevur gjørt til endamálið, og sum limir í áhugafelagnum Steinbrá kunnu ogna sær, hava teir rindað limagjald. Fleiri nýggir limir meldaðu seg inn í felagið og enn ber til at melda seg inn og gera eitt satt listakvett. Steinbrá hevur kontu í Norðoya Sparikassa 9865-1042496. 

Myndaódnin er sett saman av verkum, sum eru framleiddí brátt farna ári umframt onkrum aftrat, sum vit hildu riggaði til. 2016 var eitt spennandi ár í Steinprenti við sera nógvum og ymiskum verkætlanum. Myndaódnin 2016: Silja Strøm, Hanni Bjartalíð, Claus Carstensen, Tóroddur Poulsen, Zacharias Heinesen, Fríða Matras Brekku, Tórbjørn Olsen, Erik Heide, Marius Olsen, Zven Balslev, Peter Carlsen, Tróndur Patursson, Ian McKeever, Hansina Iversen, Julie Sass, Margrethe Odgaard og Louise Sass, umframt bøkur hjá m.a. Daniel Milan og Pernille Kløvedal Helveg. Eisini er ein lítil minnisframsýning við grafiskum verkum hjá ávikavist Roj Friberg, Emil Westmann Hertz og Nils Erik Gjerdevik.

Eg seti nakrar myndir inn her frá upplatingini í gjár og nýti samstundis høvi at ynskja øllum tykkum eini góð og hugnalig jól og eitt eydnuríkt nýggjár – Túsund takk fyri nógvar góðar løtur í 2016.

Heilsan Kinna Poulsen

Billedstormen 2016

Julen fejres igen i år i Steinprent med et mylder af billeder, som hovedsagelig er fremstillet på værkstedet i indeværende år. Udstillingstitlen Billedstorm har forsåvidt ingenting med ikonoklasmen at gøre, titlen Myndaódnin var oprindelig inspireret af den berømte julestorm, der hærgede Færøerne i 1986, men lad mig forsikre jer om, at den årlige billedstorm i Steinprent er af en noget mere munter og opbyggelig beskaffenhed. Rent beset handler den mest om at mødes over et glas julegløgg, mens vi taler sammen og husker året der gik på Færøernes grafiske værksted.

Billedstormen 2016 indeholder værker af Silja Strøm, Hanni Bjartalíð, Claus Carstensen, Tóroddur Poulsen, Zacharias Heinesen, Fríða Matras Brekku, Tórbjørn Olsen, Erik Heide, Marius Olsen, Zven Balslev, Peter Carlsen, Tróndur Patursson, Ian McKeever, Hansina Iversen, Julie Sass, Margrethe Odgaard og Louise Sass, samt bøger af bl.a. Daniel Milan og Pernille Kløvedal Helveg. Vi har også lavet en lille mindeophængning med grafiske værker af henholdsvis Roj Friberg, Emil Westmann Hertz og Nils Erik Gjerdevik.

En del mennesker var mødt op i går for at hente foreningen Steinbrás gavetryk, som Tróndur Patursson har fremstillet. Foreningen, der støtter Steinprents virksomhed, er åben for alle og det kan stadig lade sig gøre for alle interesserede at tilmelde sig og dermed få et årligt gavetryk. Medlemsskab koster 500 kroner pr person og 2000 for firmaer og deslige.

Jeg sætter nogle billeder ind her fra åbningen i går og benytter anledningen til at ønske jer alle en god og hyggelig jul og et godt nytår. Tusind tak for gode stunder i 2016.

Hilsen Kinna Poulsen

IMG_0600.jpg

Julen er hjerternes fest og en dejlig anledning til at hænge Peter Carlsens julebilleder op

Hanni Bjartalíðs værker placeret på en litografisk sten

Litografiet, som Tórbjørn Olsen lavede på sin 60 års fødselsdag d.22.januar i år

Fra udstillingen

Fra udstillingen

Steinbrá´s kasserer, Gyðja Hjalmarsdóttir var travlt optaget.

Steinbrá´s kasserer, Gyðja Hjalmarsdóttir var travlt optaget.

Steinbrá´s kasserer, Gyðja Hjalmarsdóttir var travlt optaget.

Jan Andersson stod for gløggen

Fra udstillingen

Tóroddur Poulsen

iPhone Image C3CBD6.jpg

Silja Strøm

Fra udstillingen

Fra udstillingen

Det ene af Claus Carstensens tryk

Det ene af Claus Carstensens tryk