Føroysk list í útlendskum undanvindi

Tað tykist sum vinnur føroysk list frama uttanlands, tað er ordiliga stuttligt at fylgja við í øllum, sum gongur fyri seg. Í gjár vann Eivør eina flotta danska jazzvokalvirðisløn, desemberblaðið hjá danska listatíðarritinum Magasinet Kunst er temablað um føroyska list, á øllum møguligum heimasíðum og í hópin av bløðum verður reypað um matin og matstovurnar í Føroyum. Í Tokyo letur framsýningin Rainfall upp fríggjadagin við verkum hjá Jóhan Martin Christiansen m.a. Og so hevur Margrethe Odgaard vunnið heimsins størstu designvirðisløn Söderberg-virðislønina, sum umframt heiðurin fevnir um 1 mió krónur! Gamaní hevur hetta sum ikki nógv við Føroyar at gera. Og tó! Verkætlanin Y Arpeggios, sum Odgaard hevur gjørt saman við Teiti Lassen er framleidd í Steinprenti í Havn. Hon sæst í løtuni í Röhsska Museeum í Gøteborg. Harumframt eru heili fýra føroyingar nevndir í tilnevningunum hjá Ekko Shortlist Awards; Heiðrik á Heygum, Barbara Hilduberg og Janus Rasmussen eru tilnevnd fyri filmin SKULD, og Maria Winther Olsen er somuleiðis tilnevnd fyri sín film, Sum einglar vit falla. Tað ber til at atkvøða fyri filmunum her:  

http://www.ekkofilm.dk/awards/2016/