BANK NORDIK - Byggilist og myndlist

Fríggjadagin komandi bjóðar Bank Nordik øllum áhugaðum til móttøku í nýggja høvuðssætinum á Oknavegi í Havn. Her er okkurt at gleða seg til, eg havi eina myndareportasju í Dimmalætting frá bygninginum, sum kemur sama fríggjadag (2.okt). Eg havi sjálv verið eitt lítið sindur involverað í verkætlanini – ikki í byggilistarliga partinum, men eg eri sloppin at velja út nøkur høvuðsverk úr stóra savninum hjá Bank Nordik, ið skulu hanga í nýggja bygninginum. Í samráð við Árna Ellefsen, stjóra, Heidi Hjalgrímsdóttir Poulsen arkitekt og við hjálp frá Magnus Vincent Andersson eru vit farin undir eina tilgongd, har fleiri verk eru umrammað. Úrslitið er heilt fantastiskt. Tá hesar modernaðu myndirnar hjá m.a. Ingálvi av Reyni, Tommy Arge og Sámal Joensen-Mikines sleppa úr teimum tungu gullrammunum, sum tær hingu í, hendir ein sonn revitalisering við teimum. Tað er eins og litirnir ordiliga sleppa framat. Eisini rigga teir gráu listarnir, sum Magnus V.Andersson gjørdi sera væl bæði til myndirnar og modernaða úttrykkið í Bank Nordik bygninginum. Eg seti nøkur myndadømi inn her og viðmæli annars øllum at støkka inn á gólvið í nýggja bygninginum.