Familjuleikurin HEKSIRNAR

 

Leygarkvøldið 29.august verður lekurin Heksirnar frumsýndur á Tjóðpallinum.

Hesin leikurin er um heksir. Av teimum, sum eru til.

RÆTTULIGAR HEKSIR

Í ævintýrum plaga heksir altíð at vera í fjákutum, svørtum hatti, í svørtum kappa, og tær flúgva á kustaskafti.

Men hetta er onki ævintýr.

Sjálvur havi eg tvær ferðir sæð heksir.

Fyrru ferð slapp eg heilskapaður undan, men seinnu ferð gekk verri...

Men tá saman um kemur eri eg enn á lívið, so sjáldsamur eg annars síggi út.

Men lat okkum byrja frá byrjanini ...

Leygardagin 29. august verður fyrsta sýning av familjuleikinum “Heksirnar”, eftir kenda rithøvundan Roald Dahl. Tað er David Wood, ið hevur umskrivað væl umtóktu barnabókina til leik. Laura Joensen hevur týtt leikin, við stuðli úr týðingini hjá Eyðuni Andreassen av bókini.

Tað er ein serlig sýning, ið Kristina Sundar Hansen hevur leikstjórnað, har er spenningur, eymleiki, sorg, keipur og skemt, alt í somu sýning. Afturat sær hevur Kristina fingið Hansinu Iversen at gera pallmynd og búnar. Tað er ein royndur leikarahópur, sum fevnir um kendar sjónleikarar sum Hans Tórgarð, Katarinu Nolsøe, Lauru Joensen, Páll Danielsen, Sóley Danielsen, Jákup Dahl Wardum, Petur Meinhard E. Andersen og Nicolaj Falk.  Fleiri teirra sleppa at royna seg í fleiri leiklutum.

Handan pallin hava Kristina ogHansina havt Turpin Nap. Djurhuus, ið ljóssniðgevur og Jón McBirnie, ið ger ljómyndina. Hetta er ein leikur, ið krevur nógvar tekniskar “finessir”, búnar, hár og smyrsl og nógv annað, og tí partinum hava Mikkjal Arge Galán, Katrin Bonde, Bjørk Ellindsdóttir Frýdal, Milja Hanusardóttir, Brandur Patursson, Símun Pauli Hansen, Birgir Djurhuus og Atli K. Jensen tikið sær av.

 

Sýningar :

Leygardag          29.08 kl. 18.00 premiera  ÚTSELT
Sunnudag           30.08 kl. 16.00
Mánadag             31.08
Týsdag                01.09 kl. 18.00
Mikudag              02.09 kl. 18.00
Hósdag               03.09 kl. 18.00
Fríggjadag          04.09 kl. 18.00
Leygardag          05.09 kl. 15.00
Sunnudag           06.09 kl. 15.00
Mánadag             07.09
Týsdag                 08.09 kl. 18.00
Mikudag               09.09 kl. 18.00
Hósdag                10.09 kl. 18.00
Fríggjadag           11.09 kl. 18.00

Atgongumerki á www.tjodpallur.fo