Ónostalgisk Operation Valentine

Hetta sær rættiliga nostalgiskt og hugnaligt út, mátin, vit vórðu móttikin í Sjónleikarhúsinum til Operation Valentine fríggjakvøldið, men latið tykkum ikki lumpa; hetta er ikki vandaleys hugnalig nostalgi. Leikurin er á sama hátt sum heitið á leikbólkinum Det Ferösche Compagnie bara at síggja til afturlítandi. Í veruleikanum er talan um eina sera ónostalgiska, nútíðarliga, garvilla, progressiva listarliga tulking av einum serstøkum tiðarskeiði í Føroyum og um allan heim.

 Úr ummæli, sum kemur í Dimmalætting 28.august:

 “Frá einari eitt sindur leitandi byrjan við storytelling, har leikararnir standa í Sjónleikarhúsinum og greiða frá tí, sum kundi verið hent her fyri nógvum árum síðani, verður ljósið sløkt og tá blívur tað ordiliga spennandi. Sum heild eru myrkur og avskeplan týdningarmiklir partar av úttrykkinum í Operation Valentine, bæði í ljóði og myndum. Leikurin tykist ikki nostalgiskur, hann er modernaður og progressivur í síni uppseting. Scenografiin er eins einføld og hon er genial, ein grøn presending er høvuðsrekvisitt, og hon verður brúkt við sama leikandi lætta hugflogi, sum tá børn spæla sær undir løkum og seingjarklæðum, ið eru við at verða løgd saman.”

Inntil 6.september verður leikurin sýndur týsdag til leygardag kl.20.00. Sunnudag kl. 17.00

(ongin sýning mánakvøld)

Bert stutta tíð.

Atgongumerki á 200,- kunnu bíleggjast við at skriva til:

information.dfc@gmail.com - skriva navn, nøgd, tlf.nr.