Olaf Johannesen fekk Reumert-virðislønina

Olaf Johannesen er besti sjónleikari av sínum kyni í danska kongaríkinum – tað er staðfest fleiri ferðir hesi seinastu árini og nú hevur eisini eydnast honum at fáa eina Reumert- virðisløn. Í einum óvanliga lívligum príshandanarshowi varð kunngjørt sunnukvøldið, at dómsnevndin hevði valt føroyska sjónleikaran framum hinar tilnevndu at fáa ársins Reumert fyri trinnar framúrskarandi leiklutir í hesum leikárinum sum Adolf Eichmann í leikinum Samtale før døden, fyri leiklutin sum Hendrik Höfgen í Mefisto og fyri leiklutin sum Proctor í leikinum Heksejagt (Hatursfuglar) á Det Kongelige Teater. Hjartaliga til lukku, Olaf, vit gleða okkum til at síggja teg á einum føroyskum leikpalli um vónandi ikki alt ov langa tíð -  Lesið stóru samrøðuna við Reumert-vinnaran í komandi Dimmalætting.