Heimslist í Havn - Ian McKeever sýnir fram ljós- og myrkamyndir

Eg havi ordiliga glett meg til hesa framsýningina Hours of Darkness. Hours of Light hjá kenda bretska listamanninum Ian McKeever, sum letur upp í Listasavni Føroya nú fríggjadagin 8.mai klokkan 16-18. Ian McKeever er royndur málari og grafikari, hann byrjaði at mála í 1969 og hetta seinasta árið hevur hann framsýnt í Køln, Miami, New York og Hong Kong fyri bara at nevna nakrar av hansara altjóða framsýningum. Hours of Darkness. Hours of Light framsýningin kemur úr Tønder, Sønderjyllands Kunstmuseum. 

Verkini hjá Ian McKeever nonfigurativ og sipa ikki myndevnisliga til nakað, sum vit kenna úr okkara ítøkiligu heimi. Allíkavæl tykjast myndirnar á tremur av innihaldi og týdningi. McKeever hevur ongan áhuga fyri figurativum málaríi, men hann arbeiðar við ymiskum tilsipingum í sínum myndum. Mikudagin 13.mai klokkan 16-18 letur ein onnur framsýning við Ian McKeever upp í Havn, tað er í Steinprenti við prentum, sum hann hevur gjørt á verkstaðnum har umframt gouachemyndum.