Hamferð er føroyska uppskotið til norðurlendsku tónleikavirðislønina

Tilnevningarnar til Norðurlendsku tónleikavirðislønina eru almannakunngjørdar og eg varð eitt sindur bilsin av at lesa, at doom tónleikabólkurin Hamferð er føroyska uppskotið til ta stóru tónleikavirðislønina. Bólkurin frá 2008 hevur bara tvær útgávur á baki, EP´ina Vilst er síðsta fet frá 2010 og LP´ina Evst frá 2013. Bólkurin hevur fingið stóra viðurkenning, m.a. vann bólkurin á Wackenfestivalinum, teir hava eisini fingið nógv rós fyri videolagið, teir gjørdu á sólarmyrkingini herfyri. Og nú hava teir fingið eitt herðaklapp aftrat við hesari tilnevningini til eina ta týdningarmestu tónlistaheiðurslønina. Føroyar hava vunnið eina ferð, tað var í 2002 , tá Sunleif Rasmussen vann heiðurslønina fyri ta fyrstu symfoniina Oceanic Days. Tónleikavirðisløn Norðurlandaráðsins er 350.000 krónur og vinnarin verður almannkunngjørdur og heiðurslønin latin í Reykjavík 27.oktober í ár. 

 

Tey tilnevndu eru: 

Danmark

Michala Petri, blokkfloytuspælari

HVAD, elektroniskur tónleikari

Finnland

Kimmo Pohjonen, harmonika

Apocalyptica, heavy metal-celloensemble

Føroyar

Hamferð, doom metaltónleikur

Ísland

Reykjavíks Kamarorkestur

Elfa Rún Kristinsdóttir, violinspælari

Noreg

Dans Les Arbres, kvartett

Tora Augestad, mezzosopran

Svøríki

Anne Sofie von Otter, mezzosopran

Svante Henryson, bassistur og komponistur