Marius Olsen fernisering

Í gjár læt framsýningin við 23 prentum hjá Mariusi Olsen upp í Steinprenti. Nógv fólk vóru møtt, Marius Olsen er vælumtóktur listamaður, og fleiri samla uppá hansara myndir. Onkur helt í gjár, at har kunnu tey, sum ikki eru millióningar eisini vera við. Viðkomandi sipaði kanska til ta sannroynd, at grafikkur ikki er líka kostnaðarmikil sum málningar. Hetta kemst upprunaliga av tøkninum, at tað ber til at gera fleiri prent av einstøku koparplátunum, linoplátunum ella litografisku steinunum. Men í mun til tey uppløg, sum vanliga verða gjørd á grafiskum verkstøðum, arbeiðir Marius Olsen meira ekslusivt við ógvuliga smáum uppløgum, onkuntíð er bara 1 til 2 myndir gjørdar. Í sambandi við framsýningina varð steinprentað eitt lítið katalog við trimum tekstum og fimm myndum, eitt upprunagrafiskt steinrit, sum øll kunnu ogna sær, eisini tey, sum eru nokk so fitt petti frá at vera millióningar. Her eru myndir av ritinum og frá ferniseringini.