Svend-Allan 40

Fríggjadagin 6.februar fylti listamaðurin Svend-Allan Sørensen 40 ár. Sama dag læt upp framsýningin Grafik og Gevær í Galleri Specta í Keypmannhavn við 40 verkum. Meginparturin av hesum verkum er framleiddur í Steinprenti á Skálatrøð í Havn, sum myndin omanfyri lýsir. Svend-Allan Sørensen arbeiðir konseptuelt við orðum og við installatiónum á heilt sín egna hátt. Hann er ein original og sambært hann sjálvan er hann ein bygdasligur av slagnum. Hann er Føroyavinur og tilhangari av, at Google Translate finnur út av at týða føroyskt og so er hann ein av teimum mest áhugaverdu samtíðarlistafólkunum, eg veit um og tí havi eg eisini skrivað um hann fleiri ferð. Seinasta portrettið er her niðriundir og undir myndini er ein leinkja til myndir frá ferniseringini. Hjartaliga til lukku við teimum 40, Svend-Allan, halt áfram við góðu listini í minst fjøruti ár aftrat. 

http://www.listaportal.com/tidindi/2015/1/24/froyar-og-konsept?rq=Svend-Allan