Skansaútsýnið varðveitt

Sambært heimasíðuni hjá Tórshavnar Kommunu hava Javnaðarflokkurin, Fólkaflokkurin og Sambandsflokkurin í Tórshavnar kommunu sett eina alternativa loysn í gongd, sum kann verða framd beinanvegin til tess at ferð verður sett á Havnaútbyggingina í Havn. Tey hava avgjørt, at bygt verður vestur- og suðureftir og frítt útsýni verður av Skansanum. Víðari stendur skrivað:

Sum støðan er nú koma vit ikki víðari. Tí seta vit ferð á eina alternativa verkætlan, sum verður minni og tí eisini bíligari. Við hesi útbyggingini verður fría útsýni av Skansanum út á fjørðin varðveitt. Heldur ikki verður bygt framvið fjøruni Yviri við Strond.Javnaðarflokkurin, Fólkaflokkurin og Sambandsflokkurin hava tikið hesa avgerð, tí verandi støða førir ongan veg. Hetta kunnu vit ikki bjóða hvørki vinnuni, handilslívinum ella teimum hundraðtals fólkunum, sum hava sína inntøku av økinum hjá Tórshavnar havn. Skulu vit framtíðartryggja hesi arbeiðspláss og fylgja við í menningini, so má ætlanin fremjast beinanvegin, og samstundis skapa vit pláss fyri íløgum í aðrar átrokandi verkætlanir. Við hesum verður áleikandi tørvurin hjá vinnuni nøktaður nógv ár fram, og arbeiðsplássini samstundis framtíðartryggjað, siga umboðini fyri Javnaðarflokkin, Fólkaflokkin og Sambandsflokkurin í Tórshavnar kommunu.

Heðin Mortensen, borgarstjóri
Tróndur Sigurðsson
Bjørghild Djurhuus
Helena Dam á Neystabø
Sigrun Mohr
Elin Lindenskov
Halla Samuelsen
Sjúrður Olsen
Bogi Andreasen
Annfinn Brekkstein