Ein góð kórbyrjan

Fyrsti partur av kórsendingini í útvarpinum, Chorus var sum heild áhugaverdur og eisini rættiliga stuttligur í støðum. Vit hoyrdu Ivan Niclasen práta við teir tríggjar kórútvarpsvertirnar, Urd Johannesen, Gunnvør Poulsen og Bjarna Restorff um kórsang fyrr og nú í Føroyum og tað var nærverandi útvarp, og tónleikurin var góður í støðum og stuttligur aðrar tíðir, í øllum førum var hann øðrvísi enn tað, sum vit plaga at hoyra í útvarpinum. Eg ætli mær at fylgja hesari sendingini sunnumorgnar. Senditíðin klokkan 9.30 er sera góð haldi eg, men sendingin er heldur stutt, kundi hon ikki vart ein tíma hvørja ferð? Eg hopi tey umhugsa at ekspandera og gleði meg at hoyra næsta part av Chorus.

 

Tónleikurin hesa ferð: 

09:19   Tarira, Sunleif Rasmussen stjórnar - Takkarljóð á vármorgni

09:23   Tórshavnar Kamarkór - Hegrin

09:29   Húsakórið - Tá ið teir sóu landið

09:35   Skýrák choir - Jarðareygað

09:42   Pheonix Chorale - Ubi Caritas

09:53   Húsakórið - California dreaming

09:57   Arvo Pärt - Seven Magnificat Antiphons: O Morgenstern