Paolo Russo spælir í Norðurlandahúsinum

Paolo Russo telist millum fremstu italsku tónleikarar, sum halda til í Norður Europa, hann hevur framført bæði solo og saman við altjóða viðurkendum tóneleikarum, sum eitt nú Stefano Bollani, Paolo Fresu, Diego Figueiredo, Josefine Cronholm og Etta Cameron. Hann var upprunaliga útbúgvin sum klassiskur pianistur á musikkonservatorium í Italia í 1993 og leyk seinni prógv sum rytmiskur pianistur á Rymisk Musikkonservatorium í Danmark. 
Hann hevur spælt tónleik frá ungum árum og er í dag kendur og vælumtóktur bæði í Italia og øðrum londum. Hann hevur seinnu árini framført og framleitt tónleik við bandoneón (harmonikuinstrument), sum hann gjørdist hugtikin av í 2001. Paolo Russo gav út tónleikaverkið “Archipelago” herfyri, sum var innstillað til heiðursløn á “Danish Music Awards Jazz 2013”. Bandoneón tónleikur hansara er eisini eyðsýndur á tónleikasporinum til filmin “Love is all you need” hjá Susanne Bier. Konsertin hjá Paolo Russo verður í Klingruni í Norðurlandahúsinum sunnudagin 7/9 klokkan 16 og hon er ókeypis.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z-fFfuBqdGk