Soleiðis er nýggja Dimma...

Man ikki flest mentafólk hava fingið við, at Dimmalætting kemur út í næstum? Og man ikki flest fólk frøast um, at eitt blað aftrat kemur út í Føroyum? Tað geri eg, havi í mong ár longst eftir einum føroyskum dygdarblaði, sum kemur einaferð um vikuna. Eg lurti eftir DR viðhvørt, men hoyri ikki upp í tey, sum líka leggja í Kringvarpið og føroysk bløð, tí tey hava nóg mikið í Weekendavisen, P2 og DR K.

Eg vil hava føroyskt perspektiv og tað fari eg at fáa, siga teir, menninir aftanfyri nýggju gomlu Dimmu. – Takk sigi eg og túsund takk, nú tað vísir seg, at eg havi fingið kjans við nýggju Dimmu og skal fáast við list- og mentanarpartin í nýggja blaðnum. Eftir ætlan verða minst 2 síður um vikuna mentanarsíður og tað er ikki so galið. Umframt ummæli og aktuellar viðgerðir av ymiskum mentanarligum, sum fyriferst, verða eisini fastir tættir, t.d. vikuyrkingin, eitt konsept, sum er líka smalt sum tað er stolið beinleiðis frá Weekendavisen. Harumframt fara vit at spyrja mentanarbrúkarar um listaupplivingar og annað, eins og vit biðja ymisk fólk venda aftur til okkurt listaverk, sum tey kanska hava eina aðra meining um nú enn tá verkið kom. Tað fyrsta av endurvitjaðu verkunum verður bókin Barbara hjá Jørgen-Frantz Jacobsen og fyrsta ummælið snýr seg um framsýningina hjá Hansinu Iversen í Listasavni Føroya.