Fernisering og konsert í Vektarbúðini

Fernisering við Jón Sonna Jensen og konsert við Benjamin Petersen

í Vektarbúðini í Vestmanna sunnudagin 5. oktober 2014, kl. 16.00

Norðstreymoyar Heimavirkisfelag skipar fyri fyrstu listaframsýningini í søgu felagsins. Tá felagið varð stovnað í summar, var eitt av endamálunum at stuðla undir mentanarlig tiltøk í gamla handlinum hjá Niels hjá John. Felagið vil byrja við ungum listaspírum úr Norðstreymoy, og heiðurin sum fyrsta listarfólk at sýna fram fær Jón Sonni Jensen. Somuleiðis fáa vestmenningar loksins høvi at hoyra Benjamin Petersen í heimbygdini.

Jón Sonni Jensen hevur lisið BA Fine Art á Norwich University College of the Arts í Onglandi.

Jón Sonni viðger menniskjakroppin sum evni. Hansara avmyndan av mannakroppinum tekur støði í altjóða læknavísind og mikrolívfrøði. Í hesum sambandi leggur hann serligan dent á ymisk ástøði og framgongdir innan læknavísindaligari tøkni. Tøkni, sum alsamt tykist at broyta, hvussu menniskjan verður ímyndað og hvussu vitanin um samleika hennara broytist í heilum.

Jón Sonni arbeiðir í høvuðsheitum við skulptur, tekningum og talgildari list.

Umframt myndlist sína tekst Jón Sonni eisini við at myndprýða barnabøkur, plátuhúsar, grafiskari- og innandura sniðgeving.

Benjamin Petersen er yrkistónleikari. Bæði sum sangari og gittarleikari í egnum bólki og sum tónleikari hjá eitt nú Hanusi G. Johansen, Teiti og Eivør hevur Benjamin víst seg sum eitt heilt serligt talent.

Benjamin er eisini tónleikaframleiðari og hevur framleitt tónleik fyri eitt nú Petur Pólson, Guðrun og Bartal, Gipsy Train, The Absent Silver King og Ave.

Sum yrkistónleikari ferðast Benjamin nógv uttanlands, og serliga í Týsklandi hevur tónleikurin hjá honum vunnið fram.

Benjamin Petersen dugir ómetaliga væl at syngja á ein hátt sum tykist púra ómakaleysur og lættur, samstundis sum hann ber fram eina ørgrynnu av kenslunuansum.

 Jón Sonni hevur myndprýtt plátuhúsan hjá bólkinum AVE, ið Benjamin Petersen er partur av. Rustikt vakri, einfaldi og feminint maskulini plátuhúsin rakar fullkomiliga huglagið í tónleikinum. Húsin er matt gráur við einum ávikavist bláum og grønum rundum, dekorativum blómumynstri, ið snarar seg kring nøvnini á teimum báðum AVE monnunum.

 

Tað er ein stórur heiður at hava fingið í lag hesa fernisering og konsert í lag í Vestmanna.

Listarverkini verða sýnd fram til og við leygardegnum 25. oktober 2014. Opið er samstundis sum Norðstreymoyar Heimavirki hevur opið: mik. – frí. kl. 15 – 17, og ley. kl. 11 – 15.