Barbara í Gongini opnaði mótaballið við listarligari maner!

Design Barbara í Gongini. Foto Karin Johnson. Androgynity

Í dag byrjaði danska mótavikan. Tað var føroyski designarin, Barbara í Gongini, sum fekk heiðurin at hava fyrsta showið á mótavikuni við sínum serstøku, burðardyggu avantgardeklæðum. Í stuttum má sigast, at talan er um eina framúrskarandi framførslu. Showið er um somu tíð ein mótasýning við klæðum, har tú kanst meta um stíl, útsjónd og hvussu tey einstøku pløggini rigga, men samstundis er talan um eina avantgarde framførslu við listarligum elementum av sjónleiki, stillaleiki við løgnum interaktiónum, ið tykjast snúgva seg um viðurskifti millum menniskju. Klæðini eru svørt og huglagið er dramatiskt og myrkt, úttrykkið er elegant og cool, samstundis sum okkurt rørandi og stuttligt knýtir seg at hesum glataðu figurunum við teimum ómetaliga merkiliga reivveru- ella cocoonkendu frisurunum og lýsandi reyða hárpraktinum og skegginum, sum eru einastu koloristisku elementini í framførsluni. Innan fyri fáar minuttir fái eg sum áskoðari hugasamband við eina klædningsklædda Gretu Garbo, ein passioneraðan Marquis de Sade og kitsjuta líkismálningin av einum sjómanni við pípu, sum fyrr í tíðini hekk á grønmynstrutum tapeti í gongini í ávísum døgverðaluktandi húsu. Eg fari at hyggja umaftur og at lurta ikki minst; tivandi tónasporinum við teimum merkiliga djarvu pausunum, stendur Jens L.Thomsen fyri.