Meira heiður til Olaf Johannesen

Tað gongur væl og meira enn tað hjá føroyska sjónleikaranum Olaf Johannesen, sum herfyri varð heiðraður við gávufæ úr grunni Ole Haslunds fyri sítt fantastiska portrett av Adolf Eichmann í leikinum hjá Adam Price Samtale før døden. Í grundgevingini verður Olaf Johannesen róstur fyri sína leiklist aftur í tíðina líka síðani hann var liðugur á sjónleikaraskúlanum: “For det vedholdende arbejde med at forny sig selv og hermed den danske skuespilkunst modtager Olaf Johannesen Ole Haslunds Kunstnerlegat 2014 på kroner 75.000.” Í ummæli hjá Politiken av leikinum Mefisto, har Olaf Johannesen aftur hevur høvuðsleiklutin, verður føroyski sjónleikarin tikin fram um fyri sítt suverana spæl: Mona Dithmer, leiklistarligur blaðstjóri skrivar: “Mefisto er den fandenivoldske frister, der kræver andres sjæl for at nå sine mål, men her tillige en Faust, der undervejs må sælge sin sjæl. Det lyser fra første færd ud af suveræne Olaf Johannessen, der med hud og hår og spillende gejst holder sin store forfører i ånde med besættende intensitet.”Sum um alt hetta ikki var nóg mikið, er Olaf Johannesen eisini í uppskoti at fáa Teaterpokalen, sum er heiðursløn frá donskum leiklistaummælarum og mentanarjournalistum. Vinnarin verður avdúkaður 17.des. 

http://politiken.dk/kultur/scene/teateranmeldelser/ECE2478724/den-fandenivolske-frister-forfoerer-publikum/