Heiðrik á Heygum róstur fyri stuttfilmin Skuld

Heiðrik á Heygum verður róstur fyri stuttfilmin Skuld. Ummælarin hjá Ekko Film heldur, at filmurin hjá Heiðriki á Heygum var ein av teimum tveimum bestu av prótvøkufilmunum hjá Super-16 næmingunum. Undir yvirskriftini “Óhugni í Føroyum” skrivar, Claus Cristensen:” Teir tveir bestu fráfaringarfilmarnir eru gjørdir av tveimum teimum minst eksponeraðu filmsleikstjórunum. Føroyingurin hevur – við hjálp frá effektiva tónasporinum hjá Janusi Rasmussen – gjørt ein veruligan gysara, sum í grundini er óhugnaligur. Tað er eitt ordans bragd, tá mann bara hevur fáar minuttir til at skapa ta innliving í karakterirnar, sum er treytin hjá nøtrifilmum. Sjálvt um eg eri herdur nøtrifilmsfjeppari, hoppaði eg í setrinum – eisini aðru ferð, eg sá filmin. Vit vilja fegin lata upp fyri føroyskum óhugna í einum donskum filmsheimi, har tað er langt millum nøtriupplivingarnar. Høvuðspersónurin Andrea (Sofía Nolsøe) er sjúkrarøktarfrøðingur. Hon pleygar eina gamla konu, sum liggur fyri deyðanum á eini lítlari oyggj í Føroyum, men hon er plágað av skuldarkenslum og byrjar at síggja eitt spøkilsi  - ein drong saman við einum stórum, myrkum skapilsi. Tað hevði ikki gjørt nakað um vit hoyrdu meira um Andreu, men sæð burtur frá hesum, er søgan hárhvøss, so allar orsøkir eru til at leggja dent á handritarhøvundan Sissal Dalsgaard Thomsen".

Hjartaliga til lukku við fína ummælinum, Heiðrik á Heygum, Sissal Dalsgaard Thomsen og øll hini í filmsliðnum. Filmurin Skuld verður at síggja í Norðurlandahúsinum Geytakvøldið, sum verður nú hóskvøldið.

http://www.ekkofilm.dk/anmeldelser/super16-afgangsfilm-argang-7/