Loftbrúgv og morgunluft til føroyska list

Beint nú verður kunngjørt í Mentanarcaféini í Útvarpinum, at Norðurlandahúsið, Tórshavnar Kommuna, Mentamálaráðið og Atlantic Airways hava skrivað undir sáttmála um ein grunn, har føroysk listafólk kunnu søkja ferðastuðul, tá tey skulu framføra, sýna fram osfr. uttanlands. Hetta hevur verið uppá tal leingi og tað er gleðiligt endiliga at sleppa at uppliva dagin, at ein tílíkur ferðastuðulsgrunnur verður settur á stovn. Grunnurin fevnir um eina millión krónur, spennandi at vita hvussu langt tær røkka í mun til ferðahug og -tørv hjá føroyskum listafólkum. Eg havi ikki nærlisið treytirnar enn, men kanska kundi tað verið eitt hugskot at ein partur av luftbrúnni fór til listafólk, sum búgva uttanlands, og sum koma til Føroya at sýna fram og at framføra og sum hava sera stóran listarligan týdning. Fyribils mugu vit bara fegnast um, at okkurt verður gjørt við hesa serligu avbjóðing, sum føroysk listafólk hava. Við loftbrúnni verður endiliga staðfest, at vit virða okkara listafólk og at vit fegin vilja hava tey út í heimin, tí vit eru errin av teimum.