Teaturkonsertin Rósa Maria - Upptøkuroyndir!

Í sambandi við, at teaturkonsertin "Rósa Maria" verður sett upp í Norðurlandahúsinum á heysti 2015, verður sóknast eftir fólki at taka á seg høvuðsleiklutirnar. Heitt verður á øll, sum hava hug at royna seg á palli, og sum duga at syngja, at møta til upptøkuroyndir á Musikkskúlanum millum jól og nýggjár.

Tað er kendi amerikanski leikstjórin og koreografurin Tim Zimmermann, sum skal seta teaturkonsertina "Rósu Mariu" upp. Tim Zimmerman býr til dagligt í München í Týsklandi og hevur drúgvar altjóða royndir í at leikstjórna sangleikir. Hann hevur millum annað sett upp t.d. “Jesus Christ Superstar”, “Cabaret”, “Chicago”, “Footloose” o.a. leikir í fleiri ymiskum londum - seinastu árini serliga í Norðanlondum. 

Tim Zimmermann vitjar í Føroyum millum jól og nýggjár fyri at vera við til upptøkuroyndirnar.

Handritið til “Rósu Mariu” byggir á eitt stuttsøgusavn við sama heiti hjá føroyska rithøvundanum Jens Paula Heinesen, sála. Í teaturkonsertini er savnið gjørt til eina samanhangandi søgu, har fleiri ymiskar lagnur í Havn verða flættaðar saman í eitt nútímans drama við sviki, sorg, kærleika, kæti, tráan og trongd. Tað er tó unga gentan Rósa Maria og stríð hennara at mennast til eina búnað kvinnu í eini torførari tíð, sum søgugongdin mest snýr seg um.

Bergur Rasmussen hevur skrivað tekstirnar, og Jónleif Jensen hevur smíðað og tilrættislagt øll løgini í teaturkonsertini.

Hvat er ein teaturkonsert?

Ein teaturkonsert minnir um ein sangleik. Munurin er tó tann, at í teaturkonsertini eru tað sangirnir, sum eru í hásæti, og sum fyrst og fremst bera søguna, heldur enn at stuðlað verður upp undir søguna við sangi.

Upptøkuroyndirnar

Upptøkuroyndirnar verða í Musikkskúlanum í Havn í døgunum 28., 29. og 30 december frá kl 10:00 til kl 20:00.

Fyrireikararnir sóknast eftir bæði monnum og kvinnum at koma til upptøkuroyndirnar. Sóknast verður eftir fólki í 20’unum, men brúk er eisini fyri nøkrum fólkum um 30 ára aldur og nøkrum um 40 ára aldur. 

Haraftrat verður sóknast eftir gentum og dreingjum um 10-12 ára aldur til nakrar smærri leiklutir.

Hvør luttakari er til upptøkuroynd einans 5-10 minuttir. Sleppur ein ígjøgnum fyrsta nálareyga, fær ein nærri boð um aðru royndina seinni.

Tey, sum hava áhuga í at koma til upptøkuroyndirnar á Musikkskúlanum,

verða biðin um at skriva til:  pmr@peturx1.com

ella at ringja til: 520 881