Lise Henriksen er deyð

Lise Henriksen doyði fyrradagin eftir at hava verið sjúk rúma tíð. Hon var forkvinna í Glostrup Kunsforening og ein eldsál við sterkum áhuga fyri myndlistini, eisini teirri føroysku. Nógv føroysk listafólk hava sýnt fram í Glostrup Kunstforening, sum orsakað av Lise Henriksen hevur verið eitt sjáldsama væl virkandi listafelag við høgum góðskustøði og festligum ferniseringum. Sjálv møtti eg henni uttan fyri Norðurbryggjuna í Keypmannahavn, hon var ein ómetaliga opin og álítandi persónur, sum aftaná 10 minuttirs samrøðu fluttið hárið ein sentimetur við oyrað, meðan hon brosandi greiddi frá, at parúkkurin mest var fyri, at øll ikki skuldu blíva so kløkk um, at hárið var farið orsakað av viðgerð móti krabbamein. Steinprent hevur í mong ár samstarvað við Lise Henriksen, sum eitt nú hevur yvirtikið fleiri framsýningar frá Steinprenti, t.d. framsýningina við fotomyndum hjá pápa mínum, Ásmundi Poulsen. Lise Henriksen verður nógv saknað, her er minningarorð um hana:

 

Mindeord for Lise Henriksen

Lise Henriksen, medlem af Glostrup Kommunalbestyrelse i mere end 20 år, døde onsdag 22. oktober. 

Lise blev født i 1945 i Sverige, voksede op i Svendborg og flyttede til Glostrup i 1969. Lise har i mange år været en af de mest aktive, engagerede og inspirerende personer i Glostrup Kommune – både som kommunalbestyrelsesmedlem, som formand for Glostrup Kunstforening og i en lang række andre sammenhænge.

I kommunalbestyrelsen havde det sociale område og kulturen en særlig plads. Lise var fra 2010-2013 formand for kulturudvalget. Lise har haft stor indflydelse på valget af den kunst, som er placeret rundt omkring i kommunen, på institutioner, i parker og på rådhuset. I fem år var Lise tillige formand for Foreningsunionen i Glostrup og har været aktiv som bestyrelsesmedlem i både biograf og musikskole.

Også som formand for Glostrup Kunstforening, en af landets største, i 33 år har Lise ydet et stort bidrag til udbredelse af kunsten. I 2007 modtog Lise Glostrup Kommunes kulturpris som anerkendelse for sin mangeårige indsats.

Lise var på alle måder et aktivt menneske. Hun har igennem tiden bl.a. løbet 18 maratonløb og deltaget 30 gange i eremitageløbet. Trods sygdom er det ikke længe siden, at Lise vandrede den lange vej på El Camino i Spanien.

Lise stillede altid op, når der var brug for en hjælpende hånd, og hendes tilgang til livet og hendes medmennesker var altid positiv. Selv under det langvarige sygdomsforløb, som Lise så flot kæmpede sig igennem igen og igen, bevarede hun et imponerende engagement, og hun varetog sine forpligtelser til det sidste.

Lises bortgang er et stort tab for Glostrup, som har mistet en ildsjæl helt ud over det sædvanlige, og personligt har jeg mistet en kær ven og en god politisk kollega. I denne stund går tankerne til Lises mand, børn og børnebørn.

Æret være Lise Henriksens minde.

John Engelhardt
Borgmester