Bjørn Nørgaard sýnir fram í Beijing

Danski listamaðurin Bjørn Nørgaard er í løtuni í Kina, í Beijing, har hann skal hava eina stóra retrospektiva framsýning við heitinum “Re-modeling the world”, ið eisini var heitið á framsýningini, sum hann hevði á Statens Museum for Kunst. Tað er danska mentamálaráðið, sum skipar fyri framsýningini í samstarvi við SMK, listamannin og donsku ambassaduna í Beijing. Danski mentamálaráðharrin, Marianne Jelved sigur um framsýningina: “- Udstillingen med Bjørn Nørgaard i Beijing fortæller en vigtig historie om dansk-kinesisk kultursamarbejde. Nørgaard var en af de første danske kunstnere, der begyndte at arbejde i Kina. Det er mere end 10 år siden nu. I mellemtiden er han blevet gæsteprofessor på CAFA i Beijing, hvor hans værker nu præsenteres i en stort anlagt udstilling, som jeg ser meget frem til at åbne 24. oktober. Udstillingen er samtidig en del af den danske kultursatsning i Kina, der i de næste 10 måneder vil bane vej for nye samarbejdsrelationer mellem danske og kinesiske kunstnere og kulturinstitutioner - samt give et stort kinesisk publikum mulighed for at udforske dansk kunst og kultur på egen hånd.” Framsýningin letur upp 24.oktober. og letur aftur 28.november. Tá listamaðurin kemur heim aftur, verður hann við á framsýningini “Grafisk Sambond”, sum Steinprent skipar fyri í samstarvi við Norðurlandahúsið, Vejle Kunstmuseum og Kastrupgaard, sum eg fari at greiða frá seinni.

BJØRN NØRGAARD Re-modelling the World – again again again  
CAFAM, Central Academy of Fine Art Museum, Beijing

24. oktober-28. november 2014