Hevur tú ikki sæð ORSAKA ! enn, so skunda tær!

 

Sjónleikurin “ORSAKA” Ein komisk tragedia ella ein tragisk komedia eftir Kamillu Wargo Brekling, ið Marita Dalsgaard hevur leikstjórna, hevur gingið fyri so gott sum fullum húsum á Meiarínum allan september. Nú verður síðsti møguleiki at síggja leikin hjá teimum, sum ikki hava sæð leikin enn.

 

Leikurin hevur verið sera væl umtóktur. Nú er Tjóðpallurin farin undir seinastu sýningar. Spælt verður fríggjadagin kl. 19.30, leygar- og sunnudagin kl. 18.00.

 

Leikurin nertur við allar kenslurnar hjá okkum. Sjálvt um láturin er nógvur so eru eisini løtur, ið eru meira álvarsamar, og ummælini bæði frá áskoðarunum og frá fjølmiðlunum hava verið sera góð.

 

Í “Mentanarkafé’ini” í Útvarpinum góvu Vár B. Jacobsen og Niels Uni Dam leikinum  síni bestu viðmælir, og góvu 4 stjørnur av 5 møguligum.

 

“Evnini, ið leikararnir so meistarliga framføra eru vaksin evni, hetta eru kenslur og støður, ið foreldur kenna, íð fráskild kenna, ið gift fólk kenna og sum vaksin fólk kenna. Okkurt frá heilt skeivum, yvirdrivnum og beinleiðis undarligum vinklum, ið gera tað uppaftur meira undirhaldandi.” Og "Hetta prikar teg, tí tú av og á kennur aftur tínar ringastu síður, tínar mest ólógligu tankar. Hetta er erligt og fer beint inn í hjarta. Hetta er so beinrakið, at man kann ikki lata vera við at flenna." Niels Uni Dam um leikin Orsaka! sum í løtuni gongur her á Tjóðpallinum.

lt skeivum, yvirdrivnum og beinleiðis undarligum vinklum, ið gera tað uppaftur meira undirhaldandi." Niels Uni Dam um Orsaka!

"Teir tríggir leikararnir, Beinta Clothier, Gunnvá Zachariassen og Jensina Olsen dansa, sita, ganga, hanga og liggja við imponerandi yvirskoti á stilladsinum, sum pallmyndin er myndað av og sum verður brúkt sera kreativt til at illudera venjingarrúm, baðikar, song, hús, buss, býarrúm osfr. Tær tríggjar, sum spæla, eru rættiliga ymiskir sjónleikarar, men samspælið fungerar væl í fragmenteraðu heildini. " Kinna Poulsen um Orsaka! sum í løtuni gongur her á Tjóðpallinum.

Atgongumerki fáast á Kunningarstovuni, info@tjodpallur.fo og við dyrnar ein tíma undan sýning.